Как хората се справят със стреса покрай коледните и новогодишни празници?

Коледните и новогодишните празници носят както положителни емоции, така и доза стрес. 44% от дамите и 31% от мъжете са стресирани по време на празниците. Те се чувстват така главно заради липсата на време да купят така желаните подаръци и заради липс

2010-12-30 00:16:55
Как хората се справят със стреса покрай коледните и новогодишни празници?
Коледните и новогодишните празници носят както положителни емоции, така и доза стрес. 44% от дамите и 31% от мъжете са стресирани по време на празниците. Те се чувстват така главно заради липсата на време да купят така желаните подаръци и заради липсата на финансови средства. Жените се уморяват повече, защото изпитват по-голяма отговорност към купуването на подаръците, постоянно мислят как семейството им най-пълноценно да прекарат почивните дни, мислят какво да сготвят. Понеже нямат особено време за всички тези дейности, те стават набързо и това ги стресира. Всеки човек сам намира изход да излезе от това състояние. Масово хората преяждат, препиват или постоянно си почиват вкъщи пред телевизора.

Има и хора, които се стараят да се разсеят, като четат книги или гледат интересни филми. 22" от хората търсят утеха при приятелите си, 6% от представителките на нежната половина отиват на разкрасителни процедури, 5% се разхождат в парка, 3% прекарват повече време на работното място.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия